9 Beneficii pentru sănătate ale pierderii de grăsime

20/06/2021

Înțeleg, știu și sunt de acord că aspectul fizic reprezintă un aspect foarte important asupra vieții noastre. Dar pe lângă beneficiile ce țin de aspectul fizic mai există o multitudine de beneficii ce vin odată cu pierderea de grăsime. Iar acestea deobicei sunt lăsate în urmă.

Deci, după cum spusesem pierderea de grăsime este aproape tot timpul asociată cu aspectul fizic. Dar cum rămâne cu beneficiile ce țin de îmbunătățirea sănătății și a performanței de a avea un corp atletic?

În acest articol îți voi prezenta 9 beneficii pentru sănătate ale pierderii de grăsime pe lângă cele ce țin de aspectul fizic. Sper ca aceste beneficii să te motiveze de a face o schimbare ce-ți va îmbunătăți dramatic viața.

1. Performanță sportivă mai bună

De curând am aflat că 2 criterii principale de testare a performanței la sportivi sunt cât de repede pot alerga și cât de sus pot sări. Iar acest lucru este foarte logic și face sens și vei vedea de ce.

Știu că marea majoritate dintre noi nu suntem sportivi de performanță dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de anumite activități sportive. Plus că este plăcut să știi că îți poți muta corpul în modul în care vrei pentru a performa la orice activitate îți dorești.

Așadar, un plan eficient de pierdere a grăsimii te poate ajuta să alergi mai repede și să sari mai sus. Imaginează-ți că faci un sprint cu un rucsac în spate umplut cu 10 kg de pietre.

Acum imaginează-ți că faci același sprint doar că de data asta fără rucsac. Cum crezi că vei alerga mai repede? Cu sau fără acel rucsac? Desigur că vei fi mai rapid fără acel rucsac pentru că automat o greutate în plus te încetinește.

Același lucru se aplică și săriturii. Este evident că vei sări mai sus și mai tare fără greutăți adiționale.

Acel rucsac plin cu pietre reprezintă limitările performanței ce vin cu odată cu deținerea a 5 kg, 10 kg, 15kg de țesut adipos sau mai mult. Cu alte cuvinte, dacă pierzi acel exces de greutate este ca și cum ai da jos acel rucsac din spate.

Când pierzi grăsime, automat devii și mai atletic (alergi mai rapid, sari mai tare). Deci dacă vrei să-ți îmbunătățesți performanța sportivă urmarea unui plan eficient de pierdere a grăsmii te va ajuta cu siguranță.

2. Mai multă forță

Acum să vorbim despre cum pierderea de grăsime îți poate îmbunătăți masa musculară.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale forței fizice este cunoscut ca și forță relativă ceea ce se traduce prin cât de puternic ești în relație cu greutatea corpului tău.

De exemplu o persoană care poate efectua un număr semnificativ de repetări la un exercițiu cu propria greutatea corporală deține niveluri superioare de forță relativă.

Când efectuezi exerciții precum flotări, tracțiuni, genuflexiuni, fandări sau step-ups cu o sarcină externă (greutăți), tu nu ridici doar acea sarcină externă, ci îți ridici și propria greutate.

Cu cât surplusul de greutate pe care îl deții este mai mare, cu atât te vei simți mai slăbit în forță.

Să mergem din nou la analogia cu rucsacul și imaginează-ți că faci exercițiile enumerate mai sus. Cu siguranță vei face mai puține repetări cu acel rucsac plin de pietre în spate decât fără.

3. Condiționare cardio îmbunătățită

Excesul de greutate nu doar că îți va afecta performanța sportivă și capacitatea de a efectua un antrenament în sala de forță, îți poate afecta și capacitatea de a face o activitate fizică mai îndelungată.

Condiționarea cardiorespiratorie este cunoscută de asemenea sub numele de capacitate de lucru. Acest lucru se traduce în capacitatea ta de a continua o anumită activitate fizică mai îndelungată înainte de a interveni oboseala.

Indiferent de activitatea fizică pe care o efecutezi ar trebui să ai energia necesară de o duce până la capăt.

Este evident că vei obosi și renunța mai repede atunci când transporți o greutate corporală în plus decât dacă ai avea mai puțină greutate corporală suplimentară care să-ți consume energie.

4. Niveluri crescute de energie

După cum am discutat, transportarea grăsimii corporale adiționale îți îngreunează activitățile fizice și sportive.

Așadar, cu cât ai mai multă grăsime cu atât vei obosi mai repede și vei simți nevoia mai des de o pauză. Căratul acelui rucsac de la locul de muncă și până acasă te va trage la fel de mult în jos ca și în punctele enumerate mai sus.

Pierderea grăsimii te va ajuta cu siguranță să-ți restabilești nivelurile de energie.

Acest lucru nu te va ajuta doar să te simți mult mai bine pe parcursul zilei, ci te va ajuta să economisești și bani în cazul în care ești consumator de băuturi energizante.

5. Articulații mai sănătoase

Pierderea de grăsime ajută la minimizarea riscului de a pune stres excesiv asupra articulțiilor noastre.

Articulațiile sunt avasculare, ceea ce înseamnă că necesită mișcare în mod constant pentru a aduce substanțe nutritive. Exercițiile fizice și un stil de viață activ ne pot ajuta să ne menținem sănătatea articulațiilor, oferindu-le mișcarea de care au nevoie.

Cu toate acestea, dacă detii o greutate suplimentară acest lucru te poate face mai puțin confortabil să fii activ. Și prin urmare există șansa să ai un stil de viață mai sedentar, lucru care nu este favorabil cu articulațiile noastre deoarece nu primesc mișcarea de care au nevoie.

În plus, prea mult stres asupra articulațiilor noastre le poate face mult prea slăbite și mai puțin sănătoase. Având în vedere funcția acestora este clar că deținerea de grăsime corporală în exces pot transforma exercițiile fizice într-o activitate care suprasolicită articulațiile dincolo de capacitatea lor.

Așadar, transportul de grăsime suplimentară poate crește riscul de a dezvolta osteoporoză și afecțiuni articulare.

6. Risc scăzut de boli de inimă

Nu trebuie să fii vreun medic cardiolog pentru a ști că surplusul de grăsime poate pune mai mult stres pe inima ta. Și ca urmare a dezvolta boli de sănătate precum diabet, tensiune arterială crescută, niveluri de colesterol ridicat și un risc crescut de infarct.

Menținerea unei greutăți sănătoase printr-un stil de viață sănătos caracterizat de o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ îmbunătățește sănătatea inimii.

Cu alte cuvinte, pierderea de grăsime nu se reflectă doar într-un aspect fizic mai sănătos. Vei fi și în interior mult mai sănătos.

Desigur, anumiți factori genetici au și ei un rol în bolile de sănătate cum ar fi bolile de inimă. Dar acest lucru nu înseamnă că nu putem face ceva pentru a minimiza riscul.

7. Mai puțin stres

Cu toții vrem să avem un corp sănătos și care să arate bine într-un costum de baie. Și nu este nimic în neregulă cu acest lucru.

Majoritatea persoanelor au destule lucruri pentru care să se îngrijoreze în viața de zi cu zi. Iar să te îngrijorezi cu privire la modul în care arată corpul tău poate fi un stres adițional și puternic în același timp.

Pierderea grăsimii te poate ajuta să arăți mai bine, să te simți mai încrezător și în același timp să-ți diminueze stresul.

Și știm că sportul în general este o modalitate bună de a reduce stresul.

8. Mai puțină depresie și anxietate

Exercițiile fizice nu numai că pot îmbunătăți starea de spirit la persoanele ușor deprimate, dar pot juca un rol de sprijin și în tratarea depresiei severe.

Și pot fi chiar și mai eficiente decât antidepresivele.

În ceea ce privește anxietatea, cercetările au arătat că exercițiile fizice reduc anxietate la oameni. Schimbând activitatea creierului la persoanele care se antrenează.

Așadar persoanele active ar putea fi mai puțin susceptibile la anumite aspecte nedorite ale stresului și anxietații în comparație cu persoanele sedentare.

9. Somn mai bun

Somnul este modul prin care corpurile noastre se odihnesc și se recuperează. Și pe lângă ridicarea stării de spirit și reducerea stresului exercițiile fizice îmbunătățesc și tiparele de somn.

Acest lucru te poate face mai focusat în timpul zilei și creează mai multă somnolență noaptea.

Dacă faceți exerciții fizice în mod regulat, corpul tău va trebui să se odihnească și să se refacă, și cel mai probabil somnul să se va îmbunătăți.

Concluzie

Acum cred că îți poți da seama de valoarea urmăririi unui plan de pierdere a grăsimii. Și acum știi că beneficiile merg mult mai departe decât să arăti bine într-un costum de baie.

Este unul dintre cele mai lucruri pe care le poți face pentru ați îmbunătăți viața. Această schimbare se va reflecta în toate aspectele din viața ta.

Dacă ai nelămuriri nu ezita să-mi scrii iar pentru mai multe informații mă poți găsi pe Instagram.

Pe curând

Ești gata să adopți un nou stil de viață sănătos și în mișcare?

In Person Training
Gantera

Articole Recente